O nama

Brend Aminess

Aminess Hotels & Campsites jedinstven je brend na tržištu jer su ga naši zaposlenici i gosti učinili takvim. Ta se jedinstvenost primarno izražava kroz pažljiv i prijateljski odnos koji naši djelatnici već desetljećima njeguju s gostima. Aminess je personifikacija gostoprimstva što se odražava i u našem imenu nastalom spajanjem francuske riječi ami koja znači prijatelj i nastavka –ness koji asocira na naše temeljne vrijednosti: friendliness, kindness, happiness.

Aminess nije samo nova kovanica za riječ prijateljstvo, to je riječ koja utjelovljuje doživljaj boravka u našim objektima, ugodno i prijateljsko okruženje u kojem se osjećate opušteno i dobrodošlo. Naš je brend ujedno i simbol naše budućnosti posvećene stvaranju inspirativnih doživljaja kojima ćete se uvijek rado vraćati. Jer iz prijateljskog odnosa s gostima rađaju se – veze koje traju.

Aminess hoteli i kampovi

Upoznajte naše prijateljske hotele i kampove u top hrvatskim destinacijama: Istri, Dalmaciji i na Kvarneru.

Aminess hoteli i kampovi smješteni su u neposrednoj blizini Jadranskog mora, okupani su suncem i okruženi mediteranskim zelenilom. Nude besprijekornu uslugu i brojne sadržaje, a najviše se pamte zbog osjećaja koji pružaju: bijega od svakodnevnice i uživanja u jednostavnim stvarima života kao što su priroda, more, sunce, druženje, glazba, hrana, rekreacija…

Zato što svatko od vas ima svoju viziju savršenog odmora, svaki naš hotel i kamp ima svoj karakter. Otkrijte s kojim ćete se najbolje složiti i doživite čarobno iskustvo odmora u Aminessu.

Više od 50 godina tradicije

Od društva koje je davne 1970. poslovalo u sklopu porečkih i umaških turističkih poduzeća, Aminess d.d. prerasla je u jednu od vodećih turističkih kompanija u Hrvatskoj. Aminess pod svojim brendom Aminess hoteli i kampovi danas upravlja s ukupno 13 hotela, 4 kampa, naselje od 80 vila, te 92 apartmana na Jadranu, točnije u istarskom Novigradu, na otocima Krku i Korčuli te na poluotoku Pelješcu. Većinski vlasnik društva je J&T Private Equity Group Croatia Investments.

 

Naše ključne godine

izgrađen hotel Emonia u centru Novigrada

otvoren kamp Sirena u Novigradu

destinacija Novigrad obuhvaća hotele Trst, Emonia i Afrodita s 302 kreveta, novi hotel Laguna s 450 kreveta i kamp Novigrad

uz autokamp otvoren hotel Laguna u Novigradu

otvoren kamp Mareda (danas Aminess Maravea Camping Resort) u Novigradu

izgradnja hotela Novigrad (danas Aminess Maestral) sa 708 kreveta

u postupku pretvorbe Laguna Novigrad postaje dioničko društvo

u portfelj društva ulazi hotel Feral (danas Aminess Lume) na otoku Korčuli

u portfelj društva ulazi Grand Hotel Orebić (danas Aminess Grand Azur) na poluotoku Pelješcu

1. 1. 2016. Laguna Novigrad d.d. lansira svoj novi brend Aminess Hotels & Campsites

J&T Private Equity Group Croatia Investments postaje većinskim vlasnikom Lagune Novigrad d.d.

Laguna Novigrad d.d. kroz svoj brend Aminess širi poslovanje na otok Krk preuzimanjem upravljanja nad turističkim poduzećem Hoteli Njivice d.o.o. koje uključuje hotele Magal Hotel by Aminess i Veya Hotel by Aminess, kamp Aminess Atea Camping Resort te Aminess Gaia Green Villas na otoku Krku

Laguna Novigrad d.d. kupuje društva HTP Korčula i HTP Orebić uključujući u svoj portfelj hotel Marko Polo (danas Hotel Marko Polo by Aminess), hotel Liburnu (danas Aminess Liburna Hotel), hotel Korčulu (danas Aminess Korčula Heritage Hotel) i kompleks Port 9 (danas Aminess Port 9 Resort) na otoku Korčuli te hotel Orsan (danas Hotel Orsan by Aminess), hotel Bellevue (danas Aminess Bellevue Boutique Hotel), vile Bellevue (danas Aminess Bellevue Village) i depandanse Bellevue (danas Aminess Bellevue Casa) na poluotoku Pelješcu.
Tvrtka mijenja naziv u Aminess d.d.
Akvizicija novog hotela u Makarskoj – Aminess Khalani Beach Hotel.