O nama

Brend Aminess

Aminess Hotels & Campsites jedinstven je brend na tržištu jer su ga naši zaposlenici i gosti učinili takvim. Ta se jedinstvenost primarno izražava kroz pažljiv i prijateljski odnos koji naši djelatnici već desetljećima njeguju s gostima. Aminess je personifikacija gostoprimstva što se odražava i u našem imenu nastalom spajanjem francuske riječi ami koja znači prijatelj i nastavka –ness koji asocira na naše temeljne vrijednosti: friendliness, kindness, happiness.

Aminess nije samo nova kovanica za riječ prijateljstvo, to je riječ koja utjelovljuje doživljaj boravka u našim objektima, ugodno i prijateljsko okruženje u kojem se osjećate opušteno i dobrodošlo. Naš je brend ujedno i simbol naše budućnosti posvećene stvaranju inspirativnih doživljaja kojima ćete se uvijek rado vraćati. Jer iz prijateljskog odnosa s gostima rađaju se – veze koje traju.

Aminess hoteli i kampovi

Upoznajte naše prijateljske hotele i kampove u top hrvatskim destinacijama: Istri, Dalmaciji i na Kvarneru.

Aminess hoteli i kampovi smješteni su u neposrednoj blizini Jadranskog mora, okupani su suncem i okruženi mediteranskim zelenilom. Nude besprijekornu uslugu i brojne sadržaje, a najviše se pamte zbog osjećaja koji pružaju: bijega od svakodnevnice i uživanja u jednostavnim stvarima života kao što su priroda, more, sunce, druženje, glazba, hrana, rekreacija…

Zato što svatko od vas ima svoju viziju savršenog odmora, svaki naš hotel i kamp ima svoj karakter. Otkrijte s kojim ćete se najbolje složiti i doživite čarobno iskustvo odmora u Aminessu.

Više od 50 godina tradicije

Od društva koje je davne 1970. poslovalo u sklopu porečkih i umaških turističkih poduzeća, Laguna Novigrad d.d. prerasla je u jednu od vodećih turističkih kompanija u Hrvatskoj. Aminess d.d. pod svojim brendom Aminess hoteli i kampovi danas upravlja s ukupno 13 hotela, 4 kampa, naselje od 80 vila, te 92 apartmana na Jadranu, točnije u istarskom Novigradu, na otocima Krku i Korčuli te na poluotoku Pelješcu. Većinski vlasnik društva je Auctor kapital d.o.o. iz Zagreba.

 

Naše ključne godine

izgrađen hotel Emonia u centru Novigrada

otvoren kamp Sirena u Novigradu

destinacija Novigrad obuhvaća hotele Trst, Emonia i Afrodita s 302 kreveta, novi hotel Laguna s 450 kreveta i kamp Novigrad

uz autokamp otvoren hotel Laguna u Novigradu

otvoren kamp Mareda (danas Aminess Maravea Camping Resort) u Novigradu

izgradnja hotela Maestral sa 708 kreveta

u postupku pretvorbe Laguna Novigrad postaje dioničko društvo

u portfelj društva ulazi hotel Feral (danas Aminess Lume) na otoku Korčuli

u portfelj društva ulazi Grand Hotel Orebić (danas Aminess Grand Azur) na poluotoku Pelješcu

1. 1. 2016. Laguna Novigrad d.d. lansira svoj novi brend Aminess Hotels & Campsites

Laguna Novigrad d.d. kroz svoj brend Aminess širi poslovanje na otok Krk preuzimanjem upravljanja nad turističkim poduzećem Hoteli Njivice d.o.o. koje uključuje hotele Magal Hotel by Aminess i Veya Hotel by Aminess, kamp Aminess Atea Camping Resort te Aminess Gaia Green Villas na otoku Krku

Laguna Novigrad d.d. kupuje društva HTP Korčula i HTP Orebić uključujući u svoj portfelj hotel Marko Polo (danas Hotel Marko Polo by Aminess), hotel Liburnu (danas Aminess Liburna Hotel), hotel Korčulu (danas Aminess Korčula Heritage Hotel) i kompleks Port 9 (danas Aminess Port 9 Resort) na otoku Korčuli te hotel Orsan (danas Hotel Orsan by Aminess), hotel Bellevue (danas Aminess Bellevue Boutique Hotel), vile Bellevue (danas Aminess Bellevue Village) i depandanse Bellevue (danas Aminess Bellevue Casa) na poluotoku Pelješcu.
Laguna Novigrad d.d. mijenja naziv u Aminess d.d.
Aminess d.d. preuzima upravljanje nad novim hotelom u Makarskoj – Aminess Khalani Beach Hotel