Posao u Aminessu

CILJ

Kroz motivirajuće i inovativno radno okruženje težimo zadovoljnim i uspješnim zaposlenicima čiji se potencijal kontinuirano potiče i razvija u skladu s Aminessovim vrijednostima i standardima.

MISIJA

U stvaranju inspirativnog okruženja i kreiranju nezaboravnog iskustva vode nas entuzijazam i predanost, pri čemu njegujemo načela pripadnosti, društvene odgovornosti i partnerstva.

VIZIJA

Usmjeravamo svoju kreativnost na stvaranje čarobnog doživljaja kojem se gost iznova vraća.

KAKO STVARAMO VEZE KOJE TRAJU

Vođeni vrijednostima koje najbolje predstavlja naš slogan Lasting relations – Veze koje traju, strateški gradimo organizacijsku kulturu i okruženje za educirane, motivirane i zadovoljne zaposlenike. Kroz realizaciju dogovorene misije i vizije posvećeni smo postizanju strateških ciljeva:

 

  • dugoročno održiva strategija zapošljavanja
  • razvoj zdravog, motivirajućeg i inovativnog radnog okruženja
  • razvijanje kulture uspješnosti usmjerene na postizanje rezultata u skladu s Aminessovim vrijednostima i standardima
  • kontinuirani razvoj svih Aminessovih zaposlenika

AMINESS: NOSITELJ PRESTIŽNOG CERTIFIKATA POSLODAVAC PARTNER

Aminess je dobitnik prestižnog Certifikata Poslodavac Partner čiji je glavni cilj prepoznati i istaknuti organizacije usmjerene na kvalitetno upravljanje ljudskim resursima koje kvalitetom rada unaprjeđuju i svoje poslovne rezultate.

Prilikom ocjenjivanja, Aminess se posebno istaknuo natprosječnim rezultatima u jednom od najzahtjevnijih područja upravljanja ljudskim resursima, a to je Upravljanje učinkom. U Aminessu su svi zaposlenici obuhvaćeni sustavom procjene radnog učinka. To znači da nadređeni ocjenjuju svoje zaposlenike, ali i zaposlenici ocjenjuju svoje nadređene koji potom prezentiraju dobivenu ocjenu svom timu. Time osiguravamo transparentnost, povjerenje i poticaj za razvoj. Osim toga, Aminess redovito provodi ispitivanja zadovoljstva zaposlenika i izlazne intervjue.

U Aminessu smo izuzetno ponosni na dobiveni certifikat koji je potvrda visoke kvalitete naših procesa u upravljanju ljudskim resursima. Partnerski odnos između poslodavca i zaposlenih strateška je odrednica naše kompanije, a o izvrsnim uvjetima rada i poticajnom radnom okruženju najbolje govori činjenica da se 70 % naših sezonskih zaposlenika vraća u tvrtku.